Протеиновите барчета трябва да се наричат „инсулинови“

Основните макронутриенти, които формират здравословното хранене, са мазнини, въглехидрати и белтъчини (или протеини). Те са от еднакво голямо значение за формиране на пълноценна диета, а това, което ги поставя в рамките на здравословен режим на хранене, е тяхното съотношение.


През последните години погрешно се преувеличава с препоръчителното количество протеин, стигайки се до степен, в която почти всеки продукт има свой протеинов заместител. Така ние купуваме нови, по-скъпи продукти, мислейки си, че наблягайки на протеина, си правим голяма услуга.
В почти всеки магазин за здравословни продукти ще откриете протеинов бар, прах или друг продукт, наречен протеинов. Ако спортувате усилено, сигурно си мислите, че такива продукти оказват благоприятно влияние върху вашата мускулатура. Шокиращата истина обаче е, че няма нищо здравословно в едно такова хранене. Повечето от този вид храни съдържат високи дози на соев протеин изолат.
А какво е представлява соевият протеин изолат? ГМО. Освен това, той съдържа много естроген и вреди на черния дроб, продуктивността и дори може да бъде причина за заболявания на простата при мъжете. Този вид соев протеин дори не се използва в китайски и японски храни, тъй като е изключително вреден.
Втората преобладаваща съставка в протеиновите десерти е захарта. Само в един протеинов десерт средно има около 30 г захар. Това е огромно и изключително вредно количество. Може да срещнете десерти, чиято захар е от фруктоза и да се продават като „без захар“, но това е абсолютно същото като да консумирате бяла захар. Тя, в комбинация с протеина, просто ще изстреля инсулина (хормонът, който понижава нивото на кръвната захар) ви до небесата. Ще покачи нивата му много повече, отколкото ако бяхте консумирали тези две съставки поотделно.
Ако целите намаляване на мазнините в тялото, съчетаването на протеин и захар ще има обратен ефект. Ако целите покачване на килограми, да, ще ви е от полза, но по нездравословен начин.

Протеин със захар е също така перфектен начин да си докарате диабет.

Може в описанието на съставките да има голям брой витамини, които, разбира се, са синтетични, това не означава, че има някакви ползи за вас. Те не са препоръчителни – витамини е най-добре да се набавят чрез непреработена храна.

 

Сподели в

Оставете коментар

Translate »
error: Content is protected !!
%d блогъра харесват това: